Leukste liedjes voor de openingsdans op je bruiloft

huwelijkscadeau
Huwelijkscadeau
11 december 2015
Laat alles zien

Leukste liedjes voor de openingsdans op je bruiloft

liedjes voor de openingsdans

Of je nou een compleet gechoreografeerde openingsdans wilt of je liever geïmproviseerd wat gaat schuifelen, voor een openingsdans heb je sowieso toepasselijke muziek nodig. Maar welke stijl muziek past bij je openingsdans? En welke liedje moet je kiezen voor je openingsdans? In dit artikel vind je het antwoord op al je vragen rondom de muziekkeuze bij je openingsdans.

Populairste liedjes voor de openingsdans

Welk nummer past bij een rustige openingsdans? En op welk nummer kan je een feest maken van je openingsdans? Om je een idee te geven van de mogelijkheden hebben we een lijstje gemaakt van de populairste liedjes voor een openingsdans met een idee voor een bijpassende dans.

Voel je natuurlijk vrij om een totaal andere dans uit te voeren op deze nummers. Je eigen draai geven aan je openingsdans blijft het mooist.

Schuifel liedjes voor de openingsdans

Schuifelnummers! Als jullie liever niet een hele choreografie voorbereiden of als je gewoon niet zo’n danswonder bent, is dit waarschijnlijk de meest veilige keuze. Je hoeft alleen maar je partner vast te houden en heen en weer te schuifelen. Hoe makkelijk wil je het hebben? En toch voegt ook zo’n eenvoudigere openingsdans al heel erg veel toe aan je trouwfeest. Wil je er toch wat meer moeite in stoppen? Volg dan samen een aantal danslessen voor beginners. Een paar pirouettes erbij maakt de beleving al snel nog completer.

Angel – Jack Johnson
All of me – John Legend

When you say nothing at all – Ronan Keating
A Thousand Years – Christina Perri

Van schuifel naar meer up-beat

Deze nummers zijn perfect voor een combinatie van schuifelen en een (eenvoudige) choreografie. De muziek wordt in de loop van het nummer wat meer up-beat. Dat is een goed moment om eventueel over te gaan in de choreografie.

Perfect – Ed Sheeran
I do it for you – Bryan Adams
Grow old with me – Tom odell

Up-beat liedjes voor een swingende openingsdans

Up-Beat nummers voor een wat meer swingende choreografie. Als je graag wat meer tijd en moeite in je openingsdans steekt is dit echt een aanrader! Volg wat danslessen en jullie gasten zullen versteld staan van jullie danstalent! De perfecte openingsdans van een geslaagd trouwfeest.

Thinking out loud – Ed Sheeran
Marry you – Bruno Mars
I choose you – Sara Bareilles
I’m yours – Jason Mraz

Feel good duetten

Bij deze feel good duetten past heel mooi een afwisselende duo dans.

Wanneer de vrouw zingt danst de vrouw vooral en andersom. Daarna komen jullie samen in het refrein. Een prachtige manier om jullie liefde voor elkaar in een dans uit te drukken.

Hold me – Douwe bob, Anouk
Lucky – Jason Mraz, Colbie Caillat
You’re the one that I want – John Travolta, Olivia Newton
Like I’m gonna lose you – Meghan Trainor, John Legend

Welk liedje voor de openingsdans past bij jullie?

De openingsdans is misschien wel het meest intieme moment van de avond, die je mag delen met al je gasten. Dit moment is het mooist als je een nummer kiest wat een persoonlijke betekenis voor jullie heeft. Denk aan het nummer waarop jullie voor het eerst samen dansten, of een nummer wat op stond op jullie eerste date (als je dat nog weet natuurlijk).

Als jullie niet echt een ‘eigen nummer’ hebben is het ook erg mooi om een nummer te kiezen wat jullie liefde voor elkaar het best beschrijft, waar jullie je in kunnen vinden.

Voorgemixte openingsdans op jullie trouwfeest

Heb je meerdere favorieten en kan je niet kiezen welk nummer je moet gebruiken in je openingsdans? Dan gebruik je ze toch gewoon allemaal! Een gemixte openingsdans met meerdere nummers is helemaal in. Sommige stellen houden het bescheiden en gebruiken maar 2 nummers, maar anderen pakken helemaal uit en gooien hun openingsdans vol met hits! Als bruiloft DJ's mixen wij ook vaak een openingsdans samen voor het bruidspaar. Kijk maar eens naar de creatieve openingsdans van dit koppel:

Gaan jullie er ook zo’n feest van maken? De openingsdans is een traditie die bedoelt is om de dansvloer officieel te openen. Het is dan dus wel de bedoeling dat iedereen na deze opening ook echt op de dansvloer staat te swingen. Om dit voor elkaar te krijgen is een gemixte openingsdans met een aantal hits erdoor perfect! Zo kunnen jullie eerst samen van een romantische dans genieten en zijn jullie daarna verzekerd van een spectaculair begin van het feest!

Succes met het kiezen van een nummer voor jullie openingsdans. We hopen je hiermee al een stuk op weg te hebben geholpen. En vergeet natuurlijk nooit om de openingsdans goed af te stemmen met de bruiloft DJ ;).

Of je nou een compleet gechoreografeerde openingsdans wilt of je liever geïmproviseerd wat gaat schuifelen, voor een openingsdans heb je sowieso toepasselijke muziek nodig. Succes!

Comments are closed.